https://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
https://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
https://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Godina dana projekta ZAŽELI

Prije točno godinu dana, Općina Runovići započela je provedbu projekta „Zaželi posao, obrazovanje i pomoć". Ukupna vrijednost projekta je 3.104.078,00 kn i financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.

Prioriteti koji se nastoje riješiti provedbom ovog projekta su zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena te poboljšanje životnog standarda naših starijih sugrađana i osoba koje se nalaze u nepovoljnom položaju.

Za uspješno provođenje usluge skrbi i pomoći u kući zaslužne su 23 gerontodomaćice koje ozbiljno i savjesno obavljaju svoj posao i brinu trenutno o 117 krajnjih korisnika. 

Osim na plaće žena i projektnog tima, dodijeljena su sredstva do sada utrošena na nabavku kućanskih i higijenskih potrepština za krajnje korisnike, uređenje web aplikacije, sredstva informiranja i komunikacije s odgovarajućim elementima vidljivosti, računalnu opremu te radnu odjeću za žene. U narednim mjesecima u planu je i organizacija edukacije za naše djelatnice nakon čega će, vjerujemo, biti konkurentnije na tržištu rada.

Unutar navedenog perioda, provođenjem kontrole te izlascima na teren, nastojali smo iz prve ruke saznati kako poboljšati spomenutu uslugu. Uvidom u prikupljene informacije zaključujemo kako su Runovići postali ljepšim mjestom za život zahvaljujući prijateljskom odnosu gerontodomaćica i krajnjih korisnika, kvalitetnijim uvjetima u njihovim domovima, ali i podizanju svijesti o socijalnoj osjetljivosti u našoj općini. 

Zbog velikog interesa novih korisnika kao i zadovoljstva onih kojima je već pružen ovaj oblik pomoći i koji se nadaju da će briga o njima još dugo potrajati, drago nam je što s ponosom možemo reći kako je projekt nakon prvih 12 mjeseci u potpunosti opravdao očekivanja.

lenta logo zazeli

Ažurirano (Utorak, 20 Kolovoz 2019 10:48)