https://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
https://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
https://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Kraj drugog tromjesečja provedbe projekta "Zaželi" u Općini Runovići

Iza nas je drugo tromjesečje provedbe projekta Zaželi posao obrazovanje i pomoć u Općini Runovići. Objavom javnog poziva na web stranicama općine uslijedile su i prijave za radno mjesto gerontodomaćica. Nakon uvida u dokumentaciju odabrane su 22 žene iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pri čemu se posebna pažnja pridavala njihovoj dobi, periodu nezaposlenosti, ali i prostornom rasporedu, odnosno tome da radeći u najbližem životnom okruženju pokrivaju kompletno područje Općine Runovići. 

Ove vrijedne žene dobivaju propisanu minimalnu plaću s plaćenim doprinosima te naknadu putnih troškova, a nadamo se uskoro i organizaciji dodatne besplatne edukacije nakon koje će našim djelatnicama stečena kvalifikacija biti upisana u e-radnu knjižicu.
Zbog utvrđenog viška sredstava nakon preraspodjele troškova te uslijed povećanja broja korisnika i sve većeg interesa za ovakvu vrstu pomoći, našlo se prostora za realizaciju još jedne dvogodišnje plaće te smo u prosincu naknadno zaposlili još jednu ženu.

Što se tiče krajnjih korisnika, bitno je istaknuti kako se u našim evidencijama u samom startu nalazilo njih 88, da bi u samo u protekla mjeseca ta brojka skočila na 110, što nam je itekako dobar pokazatelj da se provedba odvija prema ranije utvrđenom planu. Štoviše, toliki interes starijih i nemoćnih osoba zaista je nadmašio sva naša očekivanja.

S velikim zadovoljstvom i ponosom možemo reći kako se navedenim projektom, osim smanjenja broja nezaposlenih žena na području naše općine, doprinijelo i boljoj kvaliteti života starijih i nemoćnih osoba, što nam potvrđuju povratne informacije s terena, neovisno o tome radi li se o pomoći u uređenju stambenog prostora ili druženju i razgovoru s krajnjim korisnicima.

Ažurirano (Utorak, 20 Kolovoz 2019 10:47)