https://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
https://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
https://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Uvodno predstavljanje projekta "Zaželi posao, obrazovanje i pomoć"

lenta logo zazeli

Danas je održano uvodno predstavljanje projekta „ZAŽELI POSAO, OBRAZOVANJE I POMOĆ“ predstavlja program zapošljavanja žena kojim se na poseban način promiče socijalna uključenost i suzbijanje siromaštva.

Glavni cilj projekta je:

- jačanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju kroz skrb za starije i nemoćne stanovnike te

- smanjenje nezaposlenosti i povećanje zapošljivosti žena.

Dakle, glavni sudionici u spomenutim aktivnostima, su upravo žene koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama. Poseban se naglasak stavlja na:

- žene starije od 50 godina,

- žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom,

- te žene koje se nalaze u specifičnim okolnostima, a koje ih sprečavaju da budu konkurentne na tržištu rada

Ukupna vrijednost projekta je 3.104.078,00 kn, a predviđeno razdoblje njegove provedbe je 30 mjeseci. Zahvaljujući upravo ovom projektu, osim voditeljice i koordinatorice, naša Općina zaposlila je još 22 žene koji su danas potpisali svoje ugovore o radu te će startati za koji dan odmah nakon nadolazećih blagdana Svi Svetih. Svaka od njih za sada će obilaziti po 4 korisnika kojima će svaki mjesec biti dostavljeni i paketi s potrebnim kućanskim i higijenskim potrepštinama.

Također, ovim će projektom svaka žena dobit priliku za odgovarajućim osposobljavanjem. Njih 15 polaziti edukaciju za njegovatelja, dok će se 7 žena osposobljavati za gerontodomaćicu. Stečena kvalifikacija bit će im upisana u e-radne knjižice.

Budući da projekt ZAŽELI obuhvaća društveno korisne aktivnosti, poput zapošljavanja i jačanja konkurentnosti žena na tržištu rada te skrbi o starijim i nemoćnim osobama, nadamo se kako će se i na području Runovića pojačati osjećaj veće vrijednosti naših žena, ali i krajnjih korisnika koji su obuhvaćeni ovim projektom.

Runović, 30.10.2018.

zazeli - 1 zazeli - 2 zazeli - 3

zazeli - 4 zazeli - 5 zazeli - 6

Ažurirano (Petak, 28 Listopad 2022 20:03)