http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naziv projekta:

Zaželi posao, obrazovanje i pomoć

 

Vrijednost projekta koji sufinancira EU:

3.104.078,00 kn i financira se u 100% iznosu iz

Europskog socijalnog fonda

 

Operativni program:

Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

Razdoblje provedbe projekta:

30. mjeseci

 

Broj dobivenih paketa:

8

 

Broj zaposlenih žena:

23

 

Broj krajnjih korisnika:

119

 

Do isteka:

motionmailapp.com
 
lenta logo zazeli

 

 

 

 

 

Članci u kategoriji

Kraj drugog tromjesečja provedbe projekta "Zaželi" u Općini Runovići

Iza nas je drugo tromjesečje provedbe projekta Zaželi posao obrazovanje i pomoć u Općini Runovići. Objavom javnog poziva na web stranicama općine uslijedile su i prijave za radno mjesto gerontodomaćica. Nakon uvida u dokumentaciju odabrane su 22 žene iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pri čemu se posebna pažnja pridavala njihovoj dobi, periodu nezaposlenosti, ali i prostornom rasporedu, odnosno tome da radeći u najbližem životnom okruženju pokrivaju kompletno područje Općine Runovići. 

Ove vrijedne žene dobivaju propisanu minimalnu plaću s plaćenim doprinosima te naknadu putnih troškova, a nadamo se uskoro i organizaciji dodatne besplatne edukacije nakon koje će našim djelatnicama stečena kvalifikacija biti upisana u e-radnu knjižicu.
Zbog utvrđenog viška sredstava nakon preraspodjele troškova te uslijed povećanja broja korisnika i sve većeg interesa za ovakvu vrstu pomoći, našlo se prostora za realizaciju još jedne dvogodišnje plaće te smo u prosincu naknadno zaposlili još jednu ženu.

Što se tiče krajnjih korisnika, bitno je istaknuti kako se u našim evidencijama u samom startu nalazilo njih 88, da bi u samo u protekla mjeseca ta brojka skočila na 110, što nam je itekako dobar pokazatelj da se provedba odvija prema ranije utvrđenom planu. Štoviše, toliki interes starijih i nemoćnih osoba zaista je nadmašio sva naša očekivanja.

S velikim zadovoljstvom i ponosom možemo reći kako se navedenim projektom, osim smanjenja broja nezaposlenih žena na području naše općine, doprinijelo i boljoj kvaliteti života starijih i nemoćnih osoba, što nam potvrđuju povratne informacije s terena, neovisno o tome radi li se o pomoći u uređenju stambenog prostora ili druženju i razgovoru s krajnjim korisnicima.

 

Prijavni obrazac za krajnje korisnike programa ZAŽELI

 

Općina Runovići daje mogućnost svim starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, da se putem prijavnog obrasca prijave kao krajnji korisnici Programa ZAŽELI posao, obrazovanje i pomoć” koji je u cijelosti besplatan za gore navedenu skupinu. Za korištenje ove besplatne socijalne usluge potpore i podrške postoje određeni uvjeti, a to su da:

-       osoba živi u samačkom domaćinstvu 

-       osoba ima prebivalište na području Općine Runovići

-       osoba starija od 65 godina, 

-       osoba mlađa od 65 godina koja je teško pokretne ili nepokretne ,

-       osoba koja nema sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju,

-       osoba koja po drugoj osnovi ne ostvaruje ili ne može ostvariti pravo na socijalnu uslugu potpore i podrške osobe u nepovoljnim položaju. 

Napominjemo kako se u okviru pružanja ove vrste podrške, osim pomoći u svakodnevnim aktivnostima, poseban naglasak stavlja na druženje i razgovor kako bi krajnji korisnici koji žive sami na taj način dobili oslonac kroz razdoblje provedbe ovog projekta. Svi potencijalni krajnji korisnici koji zadovoljavaju navedene uvjete mogu se prijaviti popunjavanjem obrasca na sljedećem linku:

PRIJAVNI OBRAZAC ZA KRAJNJE KORISNIKE PROGRMA ZAŽELI

 

lenta logo zazeli

 

Podijeljene kućne i higijenske potrepštine krajnjim korisnicima

Postupak javne nabave kućanskih i higijenskih potrepština za krajnje korisnike projekta uspješno priveden kraju. Nabava je financirana sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru projekta „Zaželi posao, obrazovanje i pomoć“.

Kao odabrani ponuditelj i isporučitelj navedene robe odabrana je tvrtka Indor d.o.o. iz Zagreba s kojom je sklopljen okvirni sporazum na razdoblje od 23 mjeseca.

U samim počecima planirano je 88 krajnjih korisnika, međutim, zbog velike zainteresiranosti naših starijih sugrađana, ta je brojka sada premašila 100.

Uz nesebičnu pomoć i brigu naših vrijednih gerontodomaćica, navedene će pakete korisnici dobivati svaki mjesec tijekom razdoblja provedbe projekta, a sve kako bi se ostvarila dodatna podrška i potpora. Podjela prvih paketa provedena je 20.12. 2018. godine.

Zahvaljujući našim vrijednim gerontodomaćicama, usamljenost starijih osoba u našim Runovićima zamijenila je topla riječ i osmijeh.

lenta logo zazeli

 

Odluka o prijemu kandidata u radni odnos gerontodomaćica

Odluku o prijemu kandidata u radni odnos - radnica za pomoć u kući starijim osobama možetr preuzeti ovdje.

Najnadnu Odluku o prijemu kandidatkinje u radni odnos - radnica za pomoć u kući starijim osobama možetr preuzeti ovdje.

 

Uvodno predstavljanje projekta "Zaželi posao, obrazovanje i pomoć"

lenta logo zazeli

Danas je održano uvodno predstavljanje projekta „ZAŽELI POSAO, OBRAZOVANJE I POMOĆ“ predstavlja program zapošljavanja žena kojim se na poseban način promiče socijalna uključenost i suzbijanje siromaštva.

Glavni cilj projekta je:

- jačanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju kroz skrb za starije i nemoćne stanovnike te

- smanjenje nezaposlenosti i povećanje zapošljivosti žena.

Dakle, glavni sudionici u spomenutim aktivnostima, su upravo žene koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama. Poseban se naglasak stavlja na:

- žene starije od 50 godina,

- žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom,

- te žene koje se nalaze u specifičnim okolnostima, a koje ih sprečavaju da budu konkurentne na tržištu rada

Ukupna vrijednost projekta je 3.104.078,00 kn, a predviđeno razdoblje njegove provedbe je 30 mjeseci. Zahvaljujući upravo ovom projektu, osim voditeljice i koordinatorice, naša Općina zaposlila je još 22 žene koji su danas potpisali svoje ugovore o radu te će startati za koji dan odmah nakon nadolazećih blagdana Svi Svetih. Svaka od njih za sada će obilaziti po 4 korisnika kojima će svaki mjesec biti dostavljeni i paketi s potrebnim kućanskim i higijenskim potrepštinama.

Također, ovim će projektom svaka žena dobit priliku za odgovarajućim osposobljavanjem. Njih 15 polaziti edukaciju za njegovatelja, dok će se 7 žena osposobljavati za gerontodomaćicu. Stečena kvalifikacija bit će im upisana u e-radne knjižice.

Budući da projekt ZAŽELI obuhvaća društveno korisne aktivnosti, poput zapošljavanja i jačanja konkurentnosti žena na tržištu rada te skrbi o starijim i nemoćnim osobama, nadamo se kako će se i na području Runovića pojačati osjećaj veće vrijednosti naših žena, ali i krajnjih korisnika koji su obuhvaćeni ovim projektom.

Runović, 30.10.2018.

zazeli - 1 zazeli - 2 zazeli - 3

zazeli - 4 zazeli - 5 zazeli - 6

 
Više članaka...

proracun icon

Zazeli1

Zastita podataka

Informacije

Općina Runovići

Trg fra Mije Runovića 5

21261 RUNOVIĆ

 

Radno vrijeme:

08:00 - 15,00 h

Rad sa strankama:

08:00 - 10,00 h


tel.: 021 84 95 07
fax.: 021 84 95 08

Načelnik: 021 84 91 25


E-mail:

opcina-runovici@st.t-com.hr

opcina.runovici@gmail.com

 

 

www.facebook.com/opcina.runovici

 

Općinsko sjedište: RUNOVIĆ
Broj stanovnika: 2416 (2011.g.)
Površina : 59,42 km2

 

grb opcina runovic