http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Obavijest o obvezi isticanja kućnih brojeva

Način i postupak obilježavanja zgrada (kućnim) brojevima propisan je Zakonom o naseljima (Narodne novine broj 54/88), Pravilnikom o načinu označavanja imena naselja, ulica i trgova obilježavanju zgrada brojevima ( Narodne novine broj 4/90 i 91/11) i Odlukom o komunalnom redu Općine Runovići.

Vlasnici kuća i zgrada dužni su svoje nekretnine obilježiti kućnim brojem. Pločicu s kućnim brojem zgrade dužni su postaviti vlasnici odnosno korisnici zgrade najkasnije do početka korištenja, sukladno članku 11. Zakona. Građani koji imaju prebivalište izvan Runovića ili nemaju važeću osobnu iskaznicu sa upisanim kućnim brojem trebaju se obratiti Državnoj geodetskoj upravi, Područnom uredu za katastar Split, Ispostavi Imotski, koji će im izdati Potvrdu o kućnom broju.

Pozivamo građane da postave pločice s kućnim brojem na svoje kuće i zgrade kako bi se izbjeglo plaćanje novčanih kazni.

Kućni brojevi mogu se naručiti i preuzeti po cijeni od 40,00 kuna kod Trgovačkog obrta „ZAG“, Ulici Kralja Zvonimira 28, 21260 Imotski, uz predočenje osobne iskaznice ili potvrde o kućnom broju. 

run pod slivno

Ažurirano (Subota, 08 Studeni 2014 18:46)

 

Natječaj za proširenje groblja i izgradnju mrtvačnice u Slivnu

Općina Runovići objavila je natječaj u Oglasniku javne nabave, za proširenje groblja i Izgradnja mrtvačnice (grubi građevinski radovi).

Ponude moraju biti dostavljene bez obzira na način dostave, na do 8. listopada 2014. godine u 12:00 sati. Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na linku koji se nalazi ispod ovog teksta.

U Runoviću, 20.09.2014. godine

DZN – groblje i mrtvačnica Slivno

Ažurirano (Subota, 20 Rujan 2014 18:20)

 

Uvoz vlastitog voća i povrća

Prije uvoza u Republiku Hrvatsku, vlasnici odnosno posjednici poljoprivrednog zemljišta koji žive u pograničnom području za uvoz vlastitog voća i povrća proizvedenog u pograničnom području trebaju podnijeti zahtjev Ministarstvu poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja; Ulica grada Vukovara 78; 10000 ZAGREB, za izdavanje odobrenja za unošenje određenog bilja koje je uzgojeno, proizvedeno ili upotrijebljeno u pograničnom području susjedne treće zemlje.

Ministarstvo poljoprivrede u slučaju opravdanog zahtjeva donosi Rješenje o pravu uvoza vlastitog voća i povrća proizvedenog u pograničnom području i Evidencijski list za uvoz voća i povrća koji dostavlja korisniku prava zajedno s rješenjem

Prilikom svakog uvoza voća i povrća korisniku prava dopušteno je uvesti ukupno najviše 1.500 kg svih vrsta voća i povrća uz predočenje carinskom službeniku:

Ulazak pošiljaka živih životinja, proizvoda životinjskog podrijetla i hrane za životinje nije dopušten u pograničnom prometu i preko graničnih prijelaza za pogranični promet jer podliježu obveznom veterinarskom pregledu. Kada dobijemo potrebne upute za uvoz ove robe iste ćemo objaviti na ovoj stranici.

Potrebni dokumenti za uvoz vlastitog voća i povrća:

1. Zahtjev za izdavanje rješenja o pravu uvoza - DODATAK III

2. Biljezi 70,00 kn

3. Presliku osobne iskaznice

4. Presliku pogranične propusnice

5. Posjedovni list

6. Rješenje o nasljeđivanju (ukoliko posjedovni list glasi na prednike podnositelja zahtjeva)

7. Izjava o korištenu poljoprivrednog zemljišta

8. Ugovor o otkupu sa ovlaštenim otkupljivačem

Ažurirano (Utorak, 26 Kolovoz 2014 14:34)

 

Svečano obilježena 50. godišnjica NK Mračaja

Obilježavanje pedesete godišnjice NK Mračaja krenulo je u poslijepodnevnim satima odigravanjem nogometne utakmice veterana NK Mračaja (3-2), roštiljadom uz Maticu, utakmicom NK Mračaj - NK Solin (1-0), te na kraju svečanom sjednicom Kluba. Ovom prigodom nazočnima su se obratili predsjednik Kluba Ivan Bitanga Šujan te načelnik Općine Josip Lešina. Mračaju su potom čestitali član Izvršnog odbora HNS-a, i predsjednik Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinska županije Alojzije Šupraha te izvršni predsjednik HNS-a, gospodin Damir Vrbanović.  

Zahvalnice i priznanja u povodu pedesete obljetnice Nogometnog kluba Mračaj dobili su: Općina Ronovići (Borko Babić), Udruga Runovićana iz Zagreba (Branko Jakić), Udruga Runovićana iz Osijeka (Ivica Repušić), Zaklada Runovići (Milan Babić Bikić), Lamarida (Mario Ljubičić), Imota d. d. (Ante Puljić Đanović), Grad Solin (Blaženko Boban), te NK Solin (Joško Delale), NK Olimpija Osijek (Marijan Jakić), HNK Slaven Guda 1921 (Marko Trković). U Ime nagrađenih zahvalio se gradonačelnik Solina gospodin Blaženko Boban. Slavlje je nastavljeno kulturno zabavnim programom do ranih jutarnjih sati.

MRA-1 MRA-2 MRA-3

MRA-4 MRA-5 MRA-6

Ažurirano (Nedjelja, 03 Kolovoz 2014 16:44)

 

Dan Općine Runovići

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule hrvatske branitelje, a potom svečanom sjednicom  Općinskog vijeća, koju je otvorio je predsjednik Borko Babić, u prigodi blagdana Gospe od Karmela svečano je obilježen dan Općine Runovići.  Općinski načelnik Josip Lešina pozdravio je sve nazočne te podsjetio je na rad Općine u proteklom vremenskom razdoblju. Nazočnima su se obratili zamjenik Župana Splitsko-dalmatinske županije gospodin Ante Šošić i saborsko zastupnika Ante Babić, koji  su istakli je vrlo dobru suradnju sa Općinom  te obećali suradnja i u budućim projektima.

Svečanosti je osim vijećnika nazočio veći broj uzvanika, gradonačelnika susjednih gradova, načelnika općina, predstavnika županijskih upravnih odjela, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, javnih ustanova, svećenika i medija.

Općinsko vijeće na svojoj 6. sjednici održanoj 30.06.2014. godine donijelo je odluku o dodijeli plakete Općine Runovići

-      Nogometnom klubu MRAČAJ Runović za 50 godina djelovanja

koju je na svečanoj sjednici uručio Općinski načelnik Josip Lešina.

Nogometni klub MRAČAJ osnovan je 12.04.1964. godine. Klub je osnovan u cilju promicanja, razvitka i unapređenja nogometa. Klub u pedeset godina svog rada ustrajno provodi svoje ciljeve. Nagrada je uručena gospodinu Kluba Ivanu Bitangi. Ovom prigodom načelnik se zahvalio i djelatnici Osnovne škole Runović Zorki Puljić, koja je poslije četrdesetčetri godine rada otišla u mirovinu, a generacijama runovićana predavala je matematiku i fiziku.

Predsjednik Kluba Ivan Bitanga zahvalio je Općinskom vijeću i načelniku na dodijeljenom  priznanjima, te istakao što je ovo još jedan razlog za kontinuirani nastavak rada.


Dan-općine-1Dan-općine-2Dan-općine-3Dan-općine-4

Dan-općine-5Dan-općine-6Dan-općine-7Dan-općine-8

Ažurirano (Četvrtak, 17 Srpanj 2014 23:21)

 
Više članaka...