http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Rezultati izbora za zastupnike

Na održanim izborima za zastupnike u Hrvatskom saboru, na sedam biračkih mjesta u Općini Runovići postignuti su slijedeći rezultati:

 izbori 

izbori 2

  

Ažurirano (Ponedjeljak, 09 Studeni 2015 01:49)

 

Predavanje o potporama za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima

Obavještavamo sve zainteresirane da će se dana 06. studenog 2015. godine (petak), u Domu kulture Runović sa početkom u 12,00 sati održati predavanje s temom o potporama za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima, u organizacija Javne ustanove RERA za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

Ovom prigodom prezentirat će se otvoreni natječaj za podmjeru 6.1 "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima". Na predavanju će se moći saznati osnovne informacije o ostalim natječajima Programa ruralnog razvoja RH 2014-2016. godine.

Predavanju će osim predstavnike JU RERA biti nazočni predstavnici LAG-a, ADRION Makarska.

 1 2

Na ovom linku možete preuzeti poziv

Ažurirano (Petak, 06 Studeni 2015 17:16)

 

Sretan Dan državnosti Republike Hrvatske

Žiteljima općine Runovići, građanima i prijateljima Republike Hrvatske želimo sretan Dan državnosti!

25. lipnja1991. Hrvatski sabor je jednoglasno izglasao Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, kao i Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. U spomen na to, danas obilježavamo Dan državnosti RH. 

zastave

Ažurirano (Srijeda, 04 Studeni 2015 16:53)

 

Položen vijenac za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja, predstavnici Općine Runovići položili su vijenac i zapalili svijeće ispred centralnog križa na novom groblju u Runoviću. 

DSC 0033  

Ažurirano (Utorak, 04 Kolovoz 2015 19:38)

 

Svečano obilježen Dan Općine

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća za poginule branitelje ispred centralnog križa na groblju Svetog Mihovila u Runoviću, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je dan općine Runovići u prigodi blagdana Gospe od Karmela.
Svečanu sjednicu otvorio je Borko Babić, predsjednik Općinskog vijeća te podsjetio je na rad Općine u proteklom vremenskom razdoblju.
Župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja istaknuo je vrlo dobru suradnju Općine Runovići i Županije te obećao da će se suradnja i ubuduće uspješno nastaviti.
Tom prigodom je istaknuo da Županija u cijelosti financira održavanje Doma za starije i nemoćne u Runovićima, a sufinanciraju se i najpotrebitije obitelji. 
Svi skupa moramo biti svjesni da se nalazimo u teškoj financijskoj situaciji zbog reforme – Uredbe koju je Vlada Republike Hrvatske provela ove godine i istom su pogođene brojni gradovi i općine koji su se našli u velikim problemima zbog smanjenja proračuna od 20 do 30 %, iako stalno naglašavamo da se moraju ojačati financijski i funkcionalno ta ruralna područja, a ne da im se umanjuju sredstva, te da se ne donose takvi Zakoni koji su štetni. Na taj način ovi prostori dodatno atrofiraju, ljudi ostaju bez posla, iseljavaju iz ovih krajeva. 
Svečanosti je osim vijećnika nazočio veći broj uzvanika predstavnika susjednih Gradova i Općina, Crkve, braniteljskih udruga, javnih ustanova i medija.

dan o 2015 1    dan o 2015 2 dan o 2015 3

Ažurirano (Srijeda, 04 Studeni 2015 19:08)

 
Više članaka...