http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Sretan i blagoslovljen Božić

alt

Sretan i blagoslovljen Božić kao i Nova 2015. godina, uz obilje zdravlja, sreće i veselja svim žiteljima Općine Runovići i svim ljudima dobre volje.

Općina Runovići

Ažurirano (Srijeda, 24 Prosinac 2014 15:10)

 

Sveti Nikola darovao djecu

Sveti Nikola, zaštitnik pomoraca, trgovaca, putnika, ribara i zaručnika, sinoć je u prepunom Domu kulture darovao djecu. Prigodni program izveli su učenici Osnovne škole Runović, iza kojeg je slijedilo darivanje djece zaključno sa četvrtim razredom osnovne škole.

sv-nikola-2014-009 sv-nikola-2014-010 sv-nikola-2014-017

Ažurirano (Subota, 06 Prosinac 2014 11:26)

 

Obavijest o obvezi isticanja kućnih brojeva

Način i postupak obilježavanja zgrada (kućnim) brojevima propisan je Zakonom o naseljima (Narodne novine broj 54/88), Pravilnikom o načinu označavanja imena naselja, ulica i trgova obilježavanju zgrada brojevima ( Narodne novine broj 4/90 i 91/11) i Odlukom o komunalnom redu Općine Runovići.

Vlasnici kuća i zgrada dužni su svoje nekretnine obilježiti kućnim brojem. Pločicu s kućnim brojem zgrade dužni su postaviti vlasnici odnosno korisnici zgrade najkasnije do početka korištenja, sukladno članku 11. Zakona. Građani koji imaju prebivalište izvan Runovića ili nemaju važeću osobnu iskaznicu sa upisanim kućnim brojem trebaju se obratiti Državnoj geodetskoj upravi, Područnom uredu za katastar Split, Ispostavi Imotski, koji će im izdati Potvrdu o kućnom broju.

Pozivamo građane da postave pločice s kućnim brojem na svoje kuće i zgrade kako bi se izbjeglo plaćanje novčanih kazni.

Kućni brojevi mogu se naručiti i preuzeti po cijeni od 40,00 kuna kod Trgovačkog obrta „ZAG“, Ulici Kralja Zvonimira 28, 21260 Imotski, uz predočenje osobne iskaznice ili potvrde o kućnom broju. 

run pod slivno

Ažurirano (Subota, 08 Studeni 2014 18:46)

 

Natječaj za proširenje groblja i izgradnju mrtvačnice u Slivnu

Općina Runovići objavila je natječaj u Oglasniku javne nabave, za proširenje groblja i Izgradnja mrtvačnice (grubi građevinski radovi).

Ponude moraju biti dostavljene bez obzira na način dostave, na do 8. listopada 2014. godine u 12:00 sati. Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na linku koji se nalazi ispod ovog teksta.

U Runoviću, 20.09.2014. godine

DZN – groblje i mrtvačnica Slivno

Ažurirano (Subota, 20 Rujan 2014 18:20)

 

Uvoz vlastitog voća i povrća

Prije uvoza u Republiku Hrvatsku, vlasnici odnosno posjednici poljoprivrednog zemljišta koji žive u pograničnom području za uvoz vlastitog voća i povrća proizvedenog u pograničnom području trebaju podnijeti zahtjev Ministarstvu poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja; Ulica grada Vukovara 78; 10000 ZAGREB, za izdavanje odobrenja za unošenje određenog bilja koje je uzgojeno, proizvedeno ili upotrijebljeno u pograničnom području susjedne treće zemlje.

Ministarstvo poljoprivrede u slučaju opravdanog zahtjeva donosi Rješenje o pravu uvoza vlastitog voća i povrća proizvedenog u pograničnom području i Evidencijski list za uvoz voća i povrća koji dostavlja korisniku prava zajedno s rješenjem

Prilikom svakog uvoza voća i povrća korisniku prava dopušteno je uvesti ukupno najviše 1.500 kg svih vrsta voća i povrća uz predočenje carinskom službeniku:

Ulazak pošiljaka živih životinja, proizvoda životinjskog podrijetla i hrane za životinje nije dopušten u pograničnom prometu i preko graničnih prijelaza za pogranični promet jer podliježu obveznom veterinarskom pregledu. Kada dobijemo potrebne upute za uvoz ove robe iste ćemo objaviti na ovoj stranici.

Potrebni dokumenti za uvoz vlastitog voća i povrća:

1. Zahtjev za izdavanje rješenja o pravu uvoza - DODATAK III

2. Biljezi 70,00 kn

3. Presliku osobne iskaznice

4. Presliku pogranične propusnice

5. Posjedovni list

6. Rješenje o nasljeđivanju (ukoliko posjedovni list glasi na prednike podnositelja zahtjeva)

7. Izjava o korištenu poljoprivrednog zemljišta

8. Ugovor o otkupu sa ovlaštenim otkupljivačem

Ažurirano (Utorak, 26 Kolovoz 2014 14:34)

 
Više članaka...