http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Obilježen dan Općine

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je dan općine Runovići u prigodi blagdana Gospe od Karmela. Prije svečane sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeća za poginule branitelje ispred centralnog križa na groblju Svetog Mihovila u Runoviću.
Svečanu sjednicu otvorio je Borko Babić, predsjednik Općinskog vijeća, a općinski načelnik Josip Lešina podsjetio je na rad Općine u proteklom vremenskom razdoblju.

Istakao je poticaje koje općina izdvaja za novorođenu djecu, brigu o predškolskom odgoju, stipendijama za studente, pomoć udrugama te kapitalne investicije koje općina realizira uz pomoć Splitsko-dalamtinske županije.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja istaknuo je vrlo dobru suradnju sa Općinom Runovići, te ulogu županije u sufinanciranju kapitalnih projekata a posebno za ovu godinu izdvaja pomoć projektu osnivanja podružnice Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, koji će biti na području općine Podbabolje.

Nazočnima se obratio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader ističući važnost jedinica lokalne samouprave.

Svečanosti su osim vijećnika nazočili saborski zastupnike Petar Škorić, Pročelnik UO za gospodarstvo Anđeklo Katavić, načelnici susjednih Općina, općine Podstrana, predstavnici općine Grude, predstavnici Crkve, braniteljskih udruga, javnih ustanova i medija.

danOpcine1 danOpcine1 danOpcine1

 

danOpcine1 danOpcine1 danOpcine1

Ažurirano (Subota, 23 Srpanj 2016 12:57)

 

Odvoz komunalnog otpada

Obavještavamo sve korisnike usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada da navedene poslove, od početka srpnja 2016. godine, obavlja Čistoća Imotske krajine d.o.o., društvo u 100%-om vlasništvu općina : Podbablje, Proložac, Runovići, Zmijavci, Cista Provo, Lovreć, Zagvozd i Lokvičići.

Sve potrebne informacije možete dobiti na telefon 021 - 540 037, 540 - 038, na adresi Fra Rajmunda Rudeža 1 u Imotskom  u vremenu od 07:00 - 15:00 sati  ili   putem  email adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Pravilno odlaganje otpada:

Za pravilno gospodarenje otpadom na području Općine, bitna stavka ponašanje svakog pojedinca posebno. odnosno svih mještana. Iz tog razloga proces pravilnog odlaganja treba krenuti od svih nas. Posljednjih godina u Općini Runovići odvoz kućnog otpada vrši se svakog četvrtka. Mole se građani da svoj kućni otpad odlažu srijedom poslije podne ili četvrtkom ujutro do osam sati. Krupni otpad odvozi se prema potrebi. Kontejneri za krupni otpad s groblja nalaze se kod groblja sv. Mihovila u Runoviću i groblja sv. Trojstva u Slivnu. 

Pravila za odvojeno prikupljanje otpada po vrstama:

Papir (novine, časopisi, bilježnice kartoni, uredski papir, papirnate vreće, knjige) u kontejner namijenjen odlaganju papira.

Plastična ambalaža (plastične boce u svim bojama,  plastičnu ambalažu deterdženata i šampona i sl.) u kontejner namijenjen odlaganju plastične ambalaže.

Metalna ambalaža (metalne boce u svim bojama, limenke raznih napitaka i konzerve prehrambenih proizvoda i sl.) u kontejner namijenjen odlaganju  metalne ambalaže.

Staklo (staklene boce i tegle i sl.) u kontejner namijenjen odlaganju staklene ambalaže.

Odjeća  (koja ne zadovoljava vaše estetske kriterije,može se odložiti u odgovarajući kontejner koji je smješten na raskrižju ceste Runović - Donji Vinjani.

Krupni otpad (stari namještaj i druge predmete veće mase) u kontejner namijenjen odlaganju krupnog otpada. 

Odlaganje otpada bilo koje vrste je zabranjeno, osim za to predviđenim mjestima kako je i navedeno u gore spomenutim pravilima za odvojeno prikupljanje otpada. 

Građani koji se ne budu pridržavali navedenih pravila, biti će sankcionirani novčanom kaznom, a otpad će biti uklonjen o njegovu trošku.

Građani mogu prijaviti prekršitelje za nepropisno odloženi otpad na priloženom obrascu.

 

Ažurirano (Utorak, 10 Siječanj 2017 13:59)

 

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI

Obilježavajući Dan državnosti prisjećamo se dana kada je Hrvatski Sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti Hrvatske, učinivši je suverenom i neovisnom državom.
Ovaj blagdan je i prigoda da se iskaže zahvala i počast hrvatskim braniteljima, i svim sudionicima koji su doprinijeli stvaranju i obnovi naše domovine. 

Dragi mještani, sa željom da u budućnosti zajedno nastavimo pridonositi razvoju i boljitku naše Općine, od srca Vam čestitam Dan državnosti!

  IMG 0514  IMG 0516

Načelnik Općine Runovići
Josip Lešina

Ažurirano (Subota, 23 Srpanj 2016 13:02)

 

Privremeni rezultati studentskih stipendija

Općina Runvoići objavljuje privremene rezultate stipendija za studente, u akademskoj godini 2015./2016. na linku ispod ovog teksta.

Rok za slanje prigovora na privremene rezultate je osam dana od dana objave.

Ažurirano (Četvrtak, 30 Lipanj 2016 19:30)

 

Radionica monitoring vuka i risa

 

Pozivamo sve zainteresirane na radionicu „Monitoring NATURA 2000 vrsta – monitoring vuka i risa u kontinentalnoj, alpinskoj i mediteranskoj biogeografskoj regiji Hrvatske“ koja će se održati u općini Runovići, srijeda, 18. svibnja 2016. u 17,30 sati


              Preliminarni program radionice

  

17:30 Registracija sudionika

18:00 Uvodni dio – pozdravna riječ organizatora i predstavljanje sudionika 

18:10 Plan upravljanja vukom i risom u Hrvatskoj – izrada i revizija 

18:30 Obilježja i ekologija vrsta, rezultati dosadašnjeg praćenja te metodologija monitoringa vuka i risa s praktičnim primjerima 

19:00 Rasprava, prijedlozi te dogovor oko budućih aktivnosti monitoringa velikih zvijeri

 

Ažurirano (Utorak, 17 Svibanj 2016 11:32)

 
Više članaka...