http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Sretan Božić

phoca thumb l 137 539x720

Svim mještanima i prijateljima Općine Runovići, sretan i blagoslovljen Božić te puno sreće, zdravlja i uspjeha u novoj 2017. godini.

Ažurirano (Subota, 24 Prosinac 2016 18:49)

 

Sveti Nikola u Domu kulture


Na radost najmlađih mještana Općine Runovići, na dan blagdana Sv. Nikole, u Dom kulture stigao je sveti Nikola s kutijama punim darova. Veselom pjesmom i plesom uspjela su ga dozvati djeca iz Dječjeg vrtića i učenici Osnovne škole pripremivši mu zanimljiv program. 

„Čuo sam da ste svi bili dobri i zato sam vam došao", kazao je sv. Nikola dječici koja su s velikom radošću primala darove iz njegovih ruku. Darove je za djecu zaključno sa četvrtim razrednom OŠ, osigurala Općina Runovići.

SvNikola SvNilola-2 SvNikola-3

Ažurirano (Srijeda, 07 Prosinac 2016 08:08)

 

Blagdan Svih svetih i Dušni dan

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, ispred središnjeg križa na groblju Sv. Mihvila u Runoviću, predstavnici općine Runovići položili su vijenac i zapalili svijeće, za poginule hrvatske branitelje.

 1danmrtvih

 

Ažurirano (Utorak, 01 Studeni 2016 01:01)

 

Skupljanje ambalažnog otpada

Dobili smo obavijest od Savjetodavne službe za poljoprivredu iz Imotskog, da će se skupljanje ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja, za područje imotske krajine organiziratI u utorak, 27.09.2016. godine, u vremenu od 8,00 - 10,00 sati u dvorištu Braniteljske poljoprivredne zadruge "Imoćanka" - Kamenmost.

Ažurirano (Petak, 23 Rujan 2016 07:24)

 

Obilježen dan Općine

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je dan općine Runovići u prigodi blagdana Gospe od Karmela. Prije svečane sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeća za poginule branitelje ispred centralnog križa na groblju Svetog Mihovila u Runoviću.
Svečanu sjednicu otvorio je Borko Babić, predsjednik Općinskog vijeća, a općinski načelnik Josip Lešina podsjetio je na rad Općine u proteklom vremenskom razdoblju.

Istakao je poticaje koje općina izdvaja za novorođenu djecu, brigu o predškolskom odgoju, stipendijama za studente, pomoć udrugama te kapitalne investicije koje općina realizira uz pomoć Splitsko-dalamtinske županije.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja istaknuo je vrlo dobru suradnju sa Općinom Runovići, te ulogu županije u sufinanciranju kapitalnih projekata a posebno za ovu godinu izdvaja pomoć projektu osnivanja podružnice Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, koji će biti na području općine Podbabolje.

Nazočnima se obratio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader ističući važnost jedinica lokalne samouprave.

Svečanosti su osim vijećnika nazočili saborski zastupnike Petar Škorić, Pročelnik UO za gospodarstvo Anđeklo Katavić, načelnici susjednih Općina, općine Podstrana, predstavnici općine Grude, predstavnici Crkve, braniteljskih udruga, javnih ustanova i medija.

danOpcine1 danOpcine1 danOpcine1

 

danOpcine1 danOpcine1 danOpcine1

Ažurirano (Subota, 23 Srpanj 2016 12:57)

 
Više članaka...