http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Natječaj za financiranje potpore projektima Udruga u 2020. godini

Na temelju članka 46. statuta Općine Runovići ("Službeni glasnik Općine Runovići" broj 1/97, 1/09, 1/13 i 1/18), Općinski načelnik raspisuje natječaj za financiranje potpore projektima Udruga u području kulture, tehničke kulture, sporta, zaštite okoliša i civilnog društva za 2020. godinu. Natječaj je otvoren do 30.11.2019. godine. 

Tekst natječaja:

Natječaj za financiranje potpore projektima Udruga za 2020. godinu

Ažurirano (Srijeda, 13 Studeni 2019 19:37)

 

Tri dana žalosti u Općini Runovići

Shrvani tragedijama koje su pogodile našu Općinu, u kojoj su u prometnim nesrećama smrtno stradali naši mladi mještani, Općinsko vijeće Općine Runovići proglašava dane 2., 3. i 4. studenoga 2019. godine Danima žalosti.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati glazba u ugostiteljskim objektima.

Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svojeg poslovanja obavljaju primjereno Danima žalosti.

slika dan zalosti

Ažurirano (Subota, 02 Studeni 2019 09:09)

 

Predavanje u Domu kulture

Pozivamo sve zainteresirane na stručno predavanje koje će se održati u Dom kulture Runović 02.11.2019. godine, sa početkom u 18:00 sati "INFLUENCA ILI GRIPA". Poslije stručnog predavanja prikazat će se dokumentarno-obrazovni film "FRA SILVESTAR KUTLEŠA NA OLTARU, NA KONJU"!

  Plakat predavanje Dom kulture

Ažurirano (Utorak, 29 Listopad 2019 20:35)

 

Svečano obilježen Dan Općine Runovići u prigodi blagdana Gospe od Karmela

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule hrvatske branitelje, a potom svečanom sjednicom  Općinskog vijeća, koju je otvorio je predsjednik Petar Bitanga, u prigodi blagdana Gospe od Karmela svečano je obilježen Dan Općine Runovići. Gospodin Petar Bitanga pozdravlja nazočne, vijećnike, saborskog zastupnika Davora Ivu Štira, zamjenika Župana Splitsko-dalmatinske županije gospodina Antu Šošića, predstavnike susjednih gradova i općina, predstavnika Grada Zagreba, predstavnika županijskih upravnih odjela, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, javnih ustanova, svećenika i medija.

Hrvatsku himnu i prigodnu pjesmu tokom svečane sjednice izvela je Ženska klapa GALLUNA, što je oduševilo sve nazočne.

Općinski načelnik Mario Repušić pozdravio je sve nazočne te podsjeća je na rad Općine u proteklom vremenskom razdoblju, izmijenili smo rasvjetna tijela i postavili LED rasvjetu, završili radove oko mrtvačnice Slivno, zasadili hotikulturu i uredili okoliš, uređenje terase ispred Ambulante Runović, preko 8.000 m2 nerazvrstanih cesta presvukli asfaltom, izgradili dječja igrališta u Runoviću, Slivnu i Sebišini, zaštitna ograda do Ljubičića, sanacija divljih odlagališta, uređenje poljskih putova, Pomoć Župama, Sportskim klubovima, Osnovnim školama, nabavka radnih bilježnica za učenike osnovnih škola, izgradili jednu učionicu u Dječjem vrtiću te uredili dječje igralište, a zbog povećanog broja djece planira se izgradnja Dječjeg vrtića sa jaslicama i desetsatnim programom. Redovni studenti dobivaju stipendije u iznosu od 600,00 kuna te određeni broj autobusnih putnih karata, roditelji novorođene djece naknade za rođenje,

Kao novitet ove godine vežemo se na županijski Program demografski mjera poticaja mladim obiteljima, Općina Runovići daje dodatnih 30.000,00 kn za mlade obitelji koji ostvare pravo na subvenciju od SDŽ.

Popratili smo niz društvenih, kulturnih i sportskih događaja od koncerta Miroslava Škore za Dan općine, Dane dalmatinske pancete i vina, Likovne kolonije, Gange fest Slivno, žitelji Općine zapalili su na tisuće svijeća za Vukovar i Škabrnju, hit predstava Brodolomke gostovala je tu pred prepunom dvoranom, klapa Grga uveselila nas je Božićnim koncertom, Udruga veterana NK Mračaj organizirala je Advent u Runoviću te doček Nove godine, Međunarodni dječji turnir u nogometu u organizaciji NK Mračaja sa preko 400 natjecatelja, međunarodni Kup Runovića u kajak na mirnim vodama u organizaciji KKK Mračaj.

Jedan od većih programa u realizaciji je Zaželi posao, obrazovanje i pomoć, projekt vrijedan 3.104.078,00 kn, program uređenja nerazvrstanih cesta sa Ministarstvom graditeljstva u iznosu od 347.000,00 kn, projekt Fonda za zaštitu okoliša i energentsku učinkovitost za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada Općini Runovići dodijeljeno 270.000,00 kn, Općina Runovići dobila je vaučer od 15.000,00 eura za troškove ugradnje pristupnih točaka na javnim površinama u okviru projekata je WiFi4EU, te ostali projekti koji su u pripremi za ovu i iduću godinu. Ovom prigodom zahvaljujem Splitsko-dalmatinskoj županiji na vrlo dobroj suradnji.

Nazočnima se potom obratilo zamjenik Župana Splitsko-dalmatinske županije gospodin Ante Šošić koji  je istakao je vrlo dobru suradnju u više projekata sa Općinom  te obećao da će suradnja biti dobra i u budućim projektima.

Saborski zastupnik Davor Ivo Štir čestitao je Dan Općine Runovići, te istakao kako je zadovoljan sa boravkom u Runoviću te zaželio uspješan rad i realizaciju iznesenih projekata.

Općinsko vijeće na svojoj 8. sjednici održanoj 21.06.2019. godine donijelo je odluke o dodijeli nagrada Općine Runovići koje će biti uručene na svečanoj sjednici i to:

  • Počasnim građaninom Općine Runovići proglašava se Fra Mladen Prolić, za neizmjeran doprinos u vjerskom životu, uloženom radu, trudu te aktivnostima u župi Runović,
  • Plaketa Općine Runovići dodjeljuje se MIJUKIĆ PROM, za izuzetan doprinos gospodarskom i društvenom razvoju te promicanju Općine Runovići
  • Plaketa Općine Runovići dodjeljuje se Mariu Ljubičiću za izuzetan uspjeh u stvaralaštvu i inovativnom pothvatu te promicanju Općine Runovići
  • Plaketa Općine Runovići dodjeljuje se NOGMETNOM KLUBU MRAČAJ za izuzetan doprinos i rezultate u razvoju sporta o promicanju Općine Runovići
  • Plaketa Općine Runovići dodjeljuje se Aneli Lubini za izuzetan uspjeh u razvoju ženskog nogometa i promicanju Općine Runovići
  • Plaketa Općine Runovići dodjeljuje se Ivanu Bitangi za izuzetan uspjeh u literarnom postignuću i promicanju Općine Runovići

Plakete su nagrađenima uručili predsjednik Općinskog vijeća Petar Bitanga i Općinski načelnik Mario Repušić.

U ime nagrađenih fra Mladen Prolić zahvalio je Općinskom vijeću i Općinskom načelniku na dodijeljenom  priznanjima, te istakao što je ovo još jedan razlog za nastavak rada.

slika dan opc 2019-1 slika dan opc 2019-2 slika dan opc 2019-3 slika dan opc 2019-4 slika dan opc 2019-5 slika dan opc 2019-6 slika dan opc 2019-7 slika dan opc 2019-8 slika dan opc 2019-9

Ažurirano (Utorak, 23 Srpanj 2019 21:14)

 

Obavijest dobavljačima Općine Runovići o obvezi izdavanja e-računa

Obavještavamo dobavljače da je sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 94/18.) i Direktivi Europskog parlamenta 2014/55/EU, 1. srpnja 2019. godine stupila na snagu obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave i to za sve robe, usluge i radove koji su nabavljeni u postupcima javne nabave, uključujući i jednostavne nabave, te nabave putem narudžbenica.

Od 1. srpnja 2019. godine, izdavatelji elektroničkih računa obvezni su prema obvezniku javne nabave izdavati i slati elektroničke račune i prateće isprave sukladno europskoj normi, a obveznik javne nabave obvezan je zaprimiti, obrađivati te izvršiti plaćanje elektroničkih računa i pratećih isprava.

Općina Runovići kao obveznik javne nabave odnosno naručitelj od 1. srpnja 2019. godine ne smije, sukladno navedenom zakonu, zaprimiti nijedan papirnati račun jer neće moći više po njemu postupiti, odnosno račun koji stigne u papirnatom obliku biti će vraćen dobavljaču i neće moći biti plaćen (ističemo da se ni skeniran račun u PDF-obliku i dostavljen e-mailom ne smatra e-računom).

Izdavatelj elektroničkog računa ili njegov informacijski posrednik dužan je elektronički račun poslati putem centralne platforme za razmjenu e-Računa koju vodi FINA.

Informacijski posrednik Općine Runovići je eFaktura. 

Ažurirano (Ponedjeljak, 15 Srpanj 2019 17:57)

 
Više članaka...