http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Izdavanje propusnica

 

Stožer Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izdaje propusnice građanima s područja Županije. Bitno je naglasiti da županijski Stožer izdaje isključivo propusnice za:

a) pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb - nužno je da osobe kojima je potrebna medicinska skrb kod sebe imaju propusnicu, a propusnica se, ukoliko za to postoji potreba, može izdati i osobi koje se nalaze u pratnji ili prevozi osobu kojoj je potrebna medicinska skrb – zahtjev za propusnicu se podnosi županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja treba medicinsku skrb

b) za putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće - nužno je da ova kategorija osoba prilikom putovanja na posao i s posla posjeduje propusnicu budući ne posjeduju za to potrebnu iskaznicu, drugu identifikacijsku ispravu ili dokument – zahtjev za propusnicu se podnosi županijskom stožeru civilne zaštite prema prebivalištu ili boravištu osobe koja traži propusnicu.

Osobe koje su navedene u kategorijama označenim pod a) i b) izdavanje propusnica trebaju zatražiti od županijskog stožera prema mjestu prebivališta ili boravišta, putem sustava e-građanina ili e maila:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  . Za dodatna pitanja mogu se informirati na brojevima Stožera CZ SDŽ:

021 400 141 i 021 400 142.

Osoblje nužno za održavanje prometa i opskrbu, osoblje koje je u dnevnim migracijama u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe te svi koji izvješćuju javnost (što dokazuju novinarskom iskaznicom), ne trebaju tražiti propusnice, već se od županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište do županije u kojoj obavljaju djelatnost ili posao mogu kretati temeljem iskaznica, drugih identifikacijskih isprava i dokumenata ili prikladne potvrde.

Osobe koje imaju neki drugi opravdani razlog, a koji nije gore naveden, izdavanje propusnice mogu zatražiti od Ravnateljstva civilne zaštite RH, putem e maila:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   ili putem sustava e-građanin.

Detalje vezane uz e-Propusnice možete preuzeti na linku ispod ovog teksta.

http://www.koronavirus.hr/detalji-vezani-uz-e-propusnice/880

Ažurirano (Utorak, 22 Prosinac 2020 10:10)

 

Natječaj za financiranje potpore projektima Udruga u 2021. godini

 

slika udruge

 

Na temelju članka 46. statuta Općine Runovići ("Službeni glasnik Općine Runovići" broj 1/97, 1/09, 1/13 i 1/18), Općinski načelnik raspisuje natječaj za financiranje potpore projektima Udruga u području kulture, tehničke kulture, sporta, zaštite okoliša i civilnog društva za 2021. godinu. Natječaj je otvoren do 12.11.2020. godine. 

Tekst natječaja:

Natječaj za financiranje potpore projektima Udruga za 2021. godinu

Ažurirano (Srijeda, 21 Listopad 2020 17:25)

 

Natječaj za dodjelu stipendija i subvenciju prijevoza u akademskoj 2020./2021.

 

studenti stipendije

 

Općina Runovići raspisala je natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima u akademskoj 2020./2021. godini.

Subvencija prijevoza osigurat će se redovnim studentima i učenicima Srednjih škola koji pohađaju srednju školu izvan Imotskog.

Sukladno Odluci o stipendiranju studenata studenti koji su primali stipendiju u prošloj akademskoj godini, uz popunjenu prijavnicu trebaju dostaviti potvrdu o upisu u slijedeću akademsku godinu studija.

Natječaj za dodjelu stipendija i subvenciju prijevoza otvoren je do 16.11.2020. godine.

Prijavnice se mogu dostaviti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili preporučeno poštom na adresu: Općina Runovići, Trg Fra Mije Runovića 5, 21261 Runović.

O rezultatima natječaja studenti će biti obaviješteni preko ove internet stranice. 

Prijavnicu za dodjelu stipendije i subvenciju prijevoza, možete preuzeti na linku ispod ovog teksta.

Prijavnica za dodjelu stipendije

Ažurirano (Petak, 16 Listopad 2020 11:06)

 

Predstavljanje knjige Mesliđan i rašeljka

Dana 09. listopada 2020. godine sa početkom u 18,00 sati u velikoj dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb  predstavlja se knjiga gospodina Milana Puljiza, Mesliđan i rašeljka.

predstavljanje knjige

 

Ukratko o knjizi 

Ažurirano (Nedjelja, 20 Rujan 2020 16:36)

 

Neodržavanje svečane sjednice Općinskog vijeća

 

Zbog novonastale situacije na području Općine Runovići (jedna osoba zaražena vidrusom COVID-19, te više osoba dobilo mjeru samoizolacije), kako bi zaštitili zdravlje naših građana i uzvanika, donesena je odluka da se svečana sjednica i proslava dana Općine Runovići povodom blagdana gospe od Karmela neće održati.

U vjeri da ćemo odgovornim ponašanjem pobijediti virus i već iduću godinu nastaviti tradiciju proslave Dana Općine, zahvalujemo svima na razumijevanju.

 

 zastava

Ažurirano (Ponedjeljak, 13 Srpanj 2020 08:19)

 
Više članaka...