http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Dan Općine Runovići

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule hrvatske branitelje, a potom svečanom sjednicom Općinskog vijeća, koju je otvorio je predsjednik Mate Bilić, u prigodi blagdana Gospe od Karmela svečano je obilježen Dan Općine Runovići.

Gospodin Mate Bilić pozdravlja nazočne, vijećnike, zamjenika Župana Splitsko-dalmatinske županije gospodina Antu Šošića, predstavnike susjednih gradova i općina, predstavnika županijskih upravnih odjela, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, javnih ustanova, svećenika i medija. Naglašava da Općinsko vijeće kroz svoj rad donosi odluke čiji je cilj bolji život svih žitelja naše općine. Posebno ističe odluke koje se odnose na mlade ljude i mlade obitelji koje su budućnost naše općine u svim segmentima života, kulturnim, sportskim, poduzetničkim i intelektualnim. Porodiljne naknade zadržali smo na zavidnoj razini te za treće i više djece osiguravamo 40.000,00 kn, snizili smo cijenu dječjeg vrtića, svim našim osnovnoškolcima osigurali smo besplatne radne bilježnice i mape, nagrađujemo učenike za izvrsnost i za odličan uspjeh, srednjoškolcima smo osigurali besplatan prijevoz, redovitim studentima na razini godine dajemo 7000,00 kn, u sklopu županijskog projekta „Tu je tvoj dom“ dodatno potičemo mlade na gradnju prve nekretnine sa 30.000,00 kn, mladim obiteljima za liječenje neplodnosti jednokratno osiguravamo 15.000,00 kn. Vodimo brigu našim klubovima, udrugama kao i vjerskim zajednicama. Izgrađujemo i uređujemo općinu te je kroz proteklo razdoblje pokrenuto ali i završeno niz infrastrukturnih projekata, a više o tome će nam reći općinski načelnik gospodin Mario Repušić

Općinski načelnik Mario Repušić pozdravio je sve nazočne te izvještavao radu Općine u proteklom vremenskom razdoblju. Projekt na koji je posebno ponosan je izgradnja spomenik u spomen za poginule i umrle hrvatske braniteljima te sve žrtve u stvaranju države Hrvatske, koji je prošle godine svečano otvorili na našem trgu. Sportska dvorana zasjala je novim sjajem. Sanirali smo krov, promijenili derutni parket i postavili najmoderniju vinil podlogu, postavljena je nova LED rasvjeta, obnovljene su tribine kao i popratna oprema, postavljene su nadzorne kamere te je instalirali besplatni Izgradili moderno igralište za djecu u krugu dječjeg vrtića. Vrtić smo opremili novim igračkama te smo ugradili novi sustav grijanja i hlađenja. Pred samim smo završetkom Multifunkcionalnog igralište Pojilo na kojem je već postavljen Street workout park te se čekaju završni radova kako bi se postavio koš za basket te stolovi za stolni tenis. U Društvenom domu ispod zgrade ambulante uređena je sala od 160m2. Napravljeni su novi sanitarni čvorovi, a uskoro će biti opremljena najmodernijom audio i video opremom. Zbog sve većeg broja zastupljenosti električnih vozila na prometnicama te promicanju turizma na ovom području općina je postavila 22 kw stanicu za punjenje električnih automobila i motocikala ispred zgrade ambulante. Općinska knjižnica, obnovljena je i preuređena, postavljene su nove police te je opremljena novim računalima. Izgradili smo novu etažu s 43 grobnice na groblju sv. Mihovila. Podijelili smo spremnike za odvajano prikupljanje otpada našim redovnim korisnicima Zajednička investicija općinama Zmijavci, Podbablje i Runović poboljšana je vodena usluga u MO Podosoje, te je puštena u pogon crpna stanica Garci. Transparentnost općine držimo na zavidnoj razini te nas je i ove godine Institut za javne financije ocijenio najvećom ocjenom. Ljeto u općini imat će bogati kulturni program: večeras je koncert Dalmatina povodom Dana Općine i blagdana Gospe od Karmela, zatim malonogometni turniri Robert Lončar i Stokilaša, Gudarska večer, Ganga fest Slivno, Mitsko Podosoje s Petrom Gudeljem, kazališne predstave, a i ovu godinu ugostit ćemo akademske slikare … bit će živo ljeto ove godine u Općini.

Nazočnima se potom obratilo zamjenik Župana Splitsko-dalmatinske županije gospodin Ante Šošić koji  je istakao je vrlo dobru suradnju u više projekata sa Općinom  te obećao da će suradnja biti dobra i u budućim projektima. Hrvatsku himnu i prigodnu pjesmu tokom svečane sjednice izvela je naša Iva Ljubičić, što je oduševilo sve nazočne.

Općinsko vijeće Općine Runovići, na svojoj 5. sjednici donijelo je odluke o dodjeli plaketa općine Runovići.

  • Plaketa Općine Runovići dodjeljuje se gospodinu Borku Babiću za izuzetan doprinos u osnivanju i radu Općine Runovići.
  • Plaketu Općine Runovići, dobivaju djelatnici Doma „ Sv Obitelj“- Runović. za predan i odgovoran rad u istosmenom Domu za starije i nemoćne osobe Runović
  • Plaketa Općine Runovići dodjeljuje se gospodinu Kristijanu Jakiću za izuzetan uspjeh u nogometu i promicanje Općine Runovići
  • Plaketa Općine Runovići dodjeljuje se Josipu Joki Puljizu za izuzetan doprinos u organizaciji i radu Nogometnog kluba Mračaj
  • Plaketa Općine Runovići dodjeljuje se Anti Lubini za nesebičnu pomoć i doprinos u razvoju Općine Runovići
  • Plaketa Općine Runovići dodjeljuje se Ivanu Vladiću za nesebičnu pomoć i doprinos u razvoju Općine Runovići.

Plakete su nagrađenima uručili predsjednik Općinskog vijeća Mate Bilić i Općinski načelnik Mario Repušić.

U ime nagrađenih Borko Babić zahvalio je Općinskom vijeću i Općinskom načelniku na dodijeljenim priznanjima, te istakao što je ovo još jedan razlog za nastavak rada.

Čestitamo svim našim dobitnicima te im želimo daljnji uspjeh i napredak kako u poslovnom tako i u privatnom životu. Želimo im da i dalje ustrajno rade i promoviraju svoje Runoviće te tako budu inspiracija i uzor budućim generacijama. Još jednom od srca čestitamo.

 

dan opcine 2022 1dan opcine 2022 2dan opcine 2022 3

dan opcine 2022 4dan opcine 2022 5dan opcine 2022 6

dan opcine 2022 7dan opcine 2022 8dan opcine 2022 9

Ažurirano (Srijeda, 03 Kolovoz 2022 15:59)

 

E-punionica u Runoviću


Zbog sve veće zastupljenosti električnih vozila na prometnicama, sve više se javlja potreba za izgradnjom stanica za njihovo punjenje. U smislu povećanja energetske učinkovitosti, smanjenja emisija stakleničkih plinova i poboljšanja kvalitete života, Općina Runovići je na parkingu ispred zgrade ambulante postavila stanicu za punjenje električnih automobila i motocikala.

Promicanjem turizma, društvene odgovornosti i ekološke osviještenosti zasigurno smo napravili korak naprijed u ponudi na ovom području.

Električnu punionicu od sad vidi čitava Europa na mobilnoj aplikaciji.

Za bolji i uspješniji Runović!

 

e-punionica

Ažurirano (Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 20:35)

 

SPORTSKA DVORANA ZASJALA NOVIM SJAJEM

Općina Runovići uz pomoć Splitsko - dalmatinske županije te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, osigurala je značajna sredstva za obnovu sportske dvorane.

Obnova je obuhvatila rekonstrukciju svlačionica, sanitarnih čvorova i popratnih prostorija dvorane. Saniran je krov, derutni parket zamijenjen je novom vinil podlogom, a tribine i oprema unutar dvorane su dobile novi sjaj.

Postavljena je nova led rasvjeta, video nadzor te je instaliran besplatni wifi.

Runovićani će zasigurno s ponosom prezentirati svoj novi sportski dom!

 

sportska dvorana 1 sportska dvorana 2 sportska dvorana 3 sportska dvorana 4 sportska dvorana 7 sportska dvorana 8

Ažurirano (Petak, 29 Travanj 2022 08:02)

 

Sretan Uskrs

Mještanima Općine Runovići i poslovnim partnerima, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs. Neka nam najveći kršćanski blagdan bude snaga u traženju rješenja za brojne izazove u kojima se nalazimo. Provedimo ovaj blagdan u krugu obitelji i najbližih, u miru, blagostanju i zadovoljstvu, uz obilje radosti i ljubavi.  

Sretan Uskrs

Ažurirano (Subota, 16 Travanj 2022 18:17)

 

Novo dječje igralište u sklopu Dječjeg vrtića

Na radost naših najmlađih izgradili smo još jedno dječje igralište koje će koristiti djeca u predškolskom odgoju za boravak na svježem zraku te razvoj tjelesne aktivnosti.

Općina Runovići potpisala je Ugovor o sufinanciranju projekta usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini te joj je dodijeljeno 193.426,00 kn.

Rezultat tog projekta je novo dječje igralište u krugu vrtića. 

Dječje igralište 5 Dječje igralište 3 Dječje igralište 1 Dječje igralište 4

Ažurirano (Ponedjeljak, 21 Ožujak 2022 19:26)

 
Više članaka...