http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Krštenje mladog vina

 

U prigodi sv. Martina, podrumu Mije Babića Grgušića i organizaciji Udruge Cvit razgovora, sinoć je obavljeno krštenje mladog vina, koje je zbog izočnosti "nadbiskupa" Ćazima obavio "biskup" Marijan Grbavac Mirić.

Ugodno druženje imotskih vinara, vinogradara i ljubitelja dobre kapljice potrajalo je do dugo u noć, a o kvaliteti vina svjedoči veselo druženje i opća trezvenost svih sudionika, čemu je zasluga i kuvara Ike zbog odmjerenosti sastojaka u vinskom gulašu. 

mareinje1 mareinje2 mareinje3

Ažurirano (Ponedjeljak, 11 Studeni 2013 15:38)

 

Uređenje poljskih puteva

 

Završetkom poljskih radova, Općina je uredila većinu poljskih puteva. Uređenjem puteva bitno je olakšan pristup poljoprivrednim površinama.   

poljski putevi1 poljski putevi2

 

Ažurirano (Nedjelja, 10 Studeni 2013 16:16)

 

Jematva pri kraju

Povoljni vremenski uvjeti omogućili su da se jematva privede kraju. Prošli vikend pobrano je grožđe, urod je bio vrlo dobar, odnosi kiselina i sladora povoljni za dobro vino. U tijeku je berba kukuruza i ostalih ratarskih kultura koja kasni zbog loših vremenskih prilika koje su bile prilikom sijanja.

U dijelu poljoprivrednih gospodarstava u tijeku je perušanje kukuruza i priprema za pečenje rakije.

U nastavku teksta obavijest o proceduri registracije malih proizvođača alkoholnih pića.

Ažurirano (Četvrtak, 10 Listopad 2013 20:14)

Više...

 

Općinske stipendije

Rezultate Općinskih stipendija 2012/2013 godine možete pregledati na slijedećem linku

Rezultati Općinskih stipendija

U Runoviću, 19.07.2013. godine

Ažurirano (Petak, 19 Srpanj 2013 19:35)

 

Obilježen dan Općine Runovići

U prigodi blagdana Gospe ok Karmela svečano je obilježen dan Općine Runovići.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća gospodin Borko Babić, pozdravio sve nazočne goste, načelnik Općine Runovići Josip Lešina podsjetio je na rad Općine u proteklom vremenskom razdoblju. Nazočnima su se obratili zamjenici Župana Splitsko-dalmatinske županije gospodin Luka Brčić i  Ante Šošić, koji  su istakli je vrlo dobru suradnju Općine i Županije te obećali suradnja i u budućim projektima.

Svečanosti je osim vijećnika nazočio veći broj uzvanika, gradonačelnika susjednih gradova, načelnika općina, predstavnika županijskih upravnih odjela, udruga branitelja, javnih ustanova, svećenika i medija.

Općinsko vijeće na svojoj 1. sjednici održanoj 10.07.2013. godine donijelo je odluku o dodijeli plaketa Općine Runovići,  koje će nagrađenima uručiti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u prigodi blagdana Gospe od Karmela.

Nagrade su dodijeljene: 

     1.Udruzi za očuvanje zavičajne baštine SLIVNO 

     2.Kajak kanu klubu MRAČAJ Runović

Udruga za očuvanje zavičajne baštine SLIVNO osnovana je 2003. godine. Udruga u deset godina svog rada ustrajno provodi svoje ciljeve zacrtane u Statutu, nagrada je uručena profesoru Anđelku Mrkonjiću, predsjedniku Udruge.

Kajak kanu klub MRAČAJ osnovan je 17.01.1998. godine. Klub je osnovan u cilju promicanja, razvitka i unapređenja kajak kanu športa i tehničke kulture. Klub u petnaest godina svog rada ustrajno provodi svoje ciljeve. Nagrada je uručena gospodinu Anti Lešini predsjedniku Kluba.

Gospodin Anđelko Mrkonjić, u ime nagrađenih zahvalio Općinskom vijeću i načelniku na dodijeljenim  priznanjima, te istakao što je ovo još jedan razlog za kontinuirani nastavak rada Udruga. 

dan-općine-2013-003 dan-općine-2013-004 dan-općine-2013-005

Ažurirano (Petak, 19 Srpanj 2013 19:40)

 
Više članaka...