http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Dana 14.06.2013. godine održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća. Uz izabrane vijećnike, na sjednici su bili nazočni, predstavnica Ureda Državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji Marija Puljić, izabrani načelnik Josip Lešina, zamjenik načelnika Ante Nogalo te predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Borislav Alerić. Na sjednici se, uz verifikaciju mandata članova predstavničkog tijela i svečane prisege članova održao i izbor predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća. Za predsjednika Općinskog vijeća jednoglasno je izabran Borko Babić (HDZ), dok je za potpredsjednika jednoglasno izabran Nediljko Biočić (HSS). 

opt konst-internet 

Da podsjetimo, na proteklim lokalnim izborima kandidacijska lista HDZ-a, osvojila je sedam mjesta u Općinskom vijeću, dakle osvojila je apsolutnu većinu u vijeću, a izabrani vijećnici s navedene liste su Josip Lešina, Borko Babić, Nediljko Grepo, Mladenka Puljiz, Ivo Ždero, Ivan Puljić i Ivan Biočić Prema članku 90. stavka 4. Zakona o lokalnim izborima mandat u predstavničkom tijelu miruje po sili zakona Josipu Lešini, općinskom načelniku, a zamjenjuje ga Zoran Ljubičić. Kandidacijska lista HSS-HSLS osvojila je tri mjesta u Općinskom vijeću, a izabrani vijećnici s navedene liste su Nediljko Biočić, Ivanka Barić i Dragan Jakić. Kandidacijska HSP-HČSP osvojila je jedno mjesto u Općinskom vijeću, izabran je vijećnik Ivan Glavota.

Prigodnim riječima nazočnima se obratila predstavnica ureda Državne Uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji Marija Puljić, predsjednik općinskog vijeća Borko Babić zahvalio se na izboru te izrazio želju za dobrom suradnjom, a potom se novoizabranim vijećnicima obratio općinski načelnik, Josip Lešina koji im je čestitao na ostvarenim mandatima i izbornim rezultatima te izrazio želju za zajedničkom suradnjom koja je bila i u proteklom razdoblju, kako bi svi zajedno mogli doprinositi razvoju Općine.

Ažurirano (Nedjelja, 16 Lipanj 2013 20:30)