http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Obilježen dan Općine

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je dan općine Runovići u prigodi blagdana Gospe od Karmela. Prije svečane sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeća za poginule branitelje ispred centralnog križa na groblju Svetog Mihovila u Runoviću.
Svečanu sjednicu otvorio je Borko Babić, predsjednik Općinskog vijeća, a općinski načelnik Josip Lešina podsjetio je na rad Općine u proteklom vremenskom razdoblju.

Istakao je poticaje koje općina izdvaja za novorođenu djecu, brigu o predškolskom odgoju, stipendijama za studente, pomoć udrugama te kapitalne investicije koje općina realizira uz pomoć Splitsko-dalamtinske županije.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja istaknuo je vrlo dobru suradnju sa Općinom Runovići, te ulogu županije u sufinanciranju kapitalnih projekata a posebno za ovu godinu izdvaja pomoć projektu osnivanja podružnice Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, koji će biti na području općine Podbabolje.

Nazočnima se obratio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader ističući važnost jedinica lokalne samouprave.

Svečanosti su osim vijećnika nazočili saborski zastupnike Petar Škorić, Pročelnik UO za gospodarstvo Anđeklo Katavić, načelnici susjednih Općina, općine Podstrana, predstavnici općine Grude, predstavnici Crkve, braniteljskih udruga, javnih ustanova i medija.

danOpcine1 danOpcine1 danOpcine1

 

danOpcine1 danOpcine1 danOpcine1

Ažurirano (Subota, 23 Srpanj 2016 12:57)