http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Odvoz komunalnog otpada

Obavještavamo sve korisnike usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada da navedene poslove, od početka srpnja 2016. godine, obavlja Čistoća Imotske krajine d.o.o., društvo u 100%-om vlasništvu općina : Podbablje, Proložac, Runovići, Zmijavci, Cista Provo, Lovreć, Zagvozd i Lokvičići.

Sve potrebne informacije možete dobiti na telefon 021 - 540 037, 540 - 038, na adresi Fra Rajmunda Rudeža 1 u Imotskom  u vremenu od 07:00 - 15:00 sati  ili   putem  email adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Pravilno odlaganje otpada:

Za pravilno gospodarenje otpadom na području Općine, bitna stavka ponašanje svakog pojedinca posebno. odnosno svih mještana. Iz tog razloga proces pravilnog odlaganja treba krenuti od svih nas. Posljednjih godina u Općini Runovići odvoz kućnog otpada vrši se svakog četvrtka. Mole se građani da svoj kućni otpad odlažu srijedom poslije podne ili četvrtkom ujutro do osam sati. Krupni otpad odvozi se prema potrebi. Kontejneri za krupni otpad s groblja nalaze se kod groblja sv. Mihovila u Runoviću i groblja sv. Trojstva u Slivnu. 

Pravila za odvojeno prikupljanje otpada po vrstama:

Papir (novine, časopisi, bilježnice kartoni, uredski papir, papirnate vreće, knjige) u kontejner namijenjen odlaganju papira.

Plastična ambalaža (plastične boce u svim bojama,  plastičnu ambalažu deterdženata i šampona i sl.) u kontejner namijenjen odlaganju plastične ambalaže.

Metalna ambalaža (metalne boce u svim bojama, limenke raznih napitaka i konzerve prehrambenih proizvoda i sl.) u kontejner namijenjen odlaganju  metalne ambalaže.

Staklo (staklene boce i tegle i sl.) u kontejner namijenjen odlaganju staklene ambalaže.

Odjeća  (koja ne zadovoljava vaše estetske kriterije,može se odložiti u odgovarajući kontejner koji je smješten na raskrižju ceste Runović - Donji Vinjani.

Krupni otpad (stari namještaj i druge predmete veće mase) u kontejner namijenjen odlaganju krupnog otpada. 

Odlaganje otpada bilo koje vrste je zabranjeno, osim za to predviđenim mjestima kako je i navedeno u gore spomenutim pravilima za odvojeno prikupljanje otpada. 

Građani koji se ne budu pridržavali navedenih pravila, biti će sankcionirani novčanom kaznom, a otpad će biti uklonjen o njegovu trošku.

Građani mogu prijaviti prekršitelje za nepropisno odloženi otpad na priloženom obrascu.

 

Ažurirano (Utorak, 10 Siječanj 2017 13:59)