http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Izrada strategije razvoja općine Runovići

Poziv stanovnicima da se uključe u izradu Strategije razvoja općine Runovići 2016. - 2021.

Općina Runovići u suradnji s konzultantskom tvrtkom Ars Illyrica d.o.o. pristupa izradi dokumenta Strategija razvoja Općine Runovići 2016.-2021. Poštivajući uvriježena načela izrade strategije, poglavito načelo partnerstva i suradnje pri definiranju strategije, pozivamo sve zainteresirane da se aktivno uključe u izradu iste.

Strategija razvoja važan je dokument svake organizacije jer predstavlja preduvjet za povlačenje sredstava iz EU fondova, te je okvir za donošenje kratkoročnih i dugoročnih odluka koji omogućuje pravilno fokusiranje ljudskih, materijalnih, vremenskih i financijskih resursa u svrhu održivog razvoja.

Uzevši u obzir glavne postavke suvremenog i održivog razvoja lokane zajednice, definirana su četiri glavna tematska područja prema kojima je potrebno definirati radne grupe. Stoga će se radne grupe nazivati prema tematskom području kojeg obrađuju:

GRUPA 1: Gospodarstvo 

GRUPA 2: Društvene djelatnosti 

GRUPA 3: Komunalna infrastruktura 

GRUPA 4: Održivi razvoj. 


Uloga članova radnih grupa: 

  • aktivno sudjelovati na radnim sastancima te na taj način doprinijeti uočavanju potencijala razvoja općine Runovići na njezinom ukupnom administrativnom području,

  • sudjelovanje u izrade vizije i misije Općine,

  • sudjelovati u SWOT analizi, defiranje snaga, slabosti, mogućnosti i prijetnji razvoja Općine – poglavito vezano uz tematsko podučje u kojemu sudjeluju,

  • sudjelovati u definiranju ciljeva tematskih područja 2016.-2021.

  • sudjelovanje u prikupljanju informacija koje su relevantne za održivi razvoj Općine

  • prezentaciji završnog dokumenta zainteresiranoj javnosti (po želji), i sl. 

Način rada i komunikacija radnih grupa provodit će se kroz radne sastanke, razmjenu informacija e-mailom i telefonskim razgovorima. 

Svaka radna grupa može imati 3 – 5 članova (a po potrebi i više). Jedna osoba može sudjelovati u više radnih grupa. 

Trajanje angažmana radnih grupa: travanj 2016. – srpanj 2016. 

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu, te da ćemo uspješno izraditi dokument strategije razvoja. Za sva pitanja, slobnodni ste kontaktirati konzultantsku tvrtku Ars Illyrica d.o.o. na tel: 01 6141 226, mob: 098 438 172, ili e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript "> Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . 

Popunjeni obrazac prijave - FORM RG 2: Prijavnica za sudjelovanje u radnoj grupi pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript "> Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript do utorka 12.4.2016. Prvi radni sastanak s radnim grupama predviđen je za sredinu mjeseca travnja, a o točnom datumu bit ćete pravovremeno obaviješteni. 

U Runoviću, 01. travnja 2016. godine

Ažurirano (Petak, 01 Travanj 2016 13:07)